(P) Apa plata sau carbogazoasa - avantaje si dezavantaje de care sa tii cont

Medicii recomanda consumul a minimum 2 litri de lichide pe zi, pentru ca acest aport ofera o multime de beneficii pentru organimsul nostru.

(P) Apa plata sau carbogazoasa - avantaje si dezavantaje de care sa tii cont

Hidratarea corespunzatoare ne ajuta sa scapam de oboseala si de migrene, favorizeaza detoxifierea corpului si ne stimuleaza intregul sistem imunitar. In plus, consumul adecvat de lichide ne asigura frumusetea si sanatatea pielii. 

Bineinteles, apa este cel mai important lichid pentru organism, motiv pentru care este indicat sa o alegem in locul sucurilor sau a bauturilor alcoolice. In comert, avem la dispozitie apa imbuteliata, care poate fi apa minerala plata sau minerala carbogazoasa. Care este, insa, cea mai sanatoasa alegere? Discutam astazi despre avantajele si dezavantajele fiecareia dintre cele doua optiuni. 

Apa minerala plata: avantaje si dezavantaje 


Potrivit specialistilor in nutritie, apa plata este un ingredient de baza al unui regim alimentar sanatos. Motivul? Aceasta ofera un grad de hidratare mult mai mare comparativ cu apa minerala carbogazoasa. Astfel, apa plata poate fi consumata in cantitati mai mari, pentru ca nu contine acid si, deci, nu provoaca disconfort gastric. 

In plus, apa plata este recomandata si in curele de slabire, fiind considerata un adevarat adjuvant. 

Ca un dezavantaj al acestui produs, am putea mentiona pretul, care este pereceput ca fiind destul de ridicat pentru anumite categorii de consumatori. Totusi, exista o solutie avantajoasa de a beneficia de calitatile apei minerale plate, care poate fi adoptata atat acasa, cat si la birou. Este vorba despre water coolere, aparate care pot fi inchiriate de la firmele specializate si care asigura necesarul de apa calda si rece, pentru o hidratare corespunzatoare. 

Apa minerala carbogazoasa: plusuri si minusuri 


Apa minerala carbogazoasa este apreciata, in primul rand, pentru compozitia sa chimica. Mai exact, apa carbogazoasa este mai bogata in saruri de rehidratare, de aceea fiind recomandata in special pentru a fi consumata in sezonul cald. 

Un alt plus al apei minerale plate este faptul ca senzatia de sete este ameliorata mai rapid, datorita acidului din compozitia sa. Tot multimita aciditatii pe care o prezinta, apa carbogazoasa este folosita, deseori, in prepararea prajiturilor, pentru a face aluaturile mai pufoase. 

De asemenea, apa minerala carbogazoasa este un ingredient perfect pentru a prepara diverse bauturi alcoolice (ex: in combinatie cu vinul), sau non-alcoolice (pentru obtinerea limonadei).

Pe de alta parte, acest sortiment de apa imbuteliata prezinta si o serie de dezavantaje. Nu de putine ori, poate provoca arsuri gastrice si chiar balonari, din cauza acidului. Nici rinichii nu sunt complet feriti de actiunea acesteia in organism, deoarece apa carbogazoasa este mai bogata in minerale. 

Pentru a preveni aceste efecte neplacute, care apar ca urmare a consumului de apa minerala, alege acele produse care nu sunt imbogatite cu dioxid de carbon, ci care au ”bule” formate in mod natural. 

Atat apa plata cat si cea carbogazoasa au anumite beneficii pentru organism. Acesta este si principalul motiv pentru care ar trebui sa le consumi alternativ. Totusi, evita apa carbogazoasa daca resimti balonare sau disconfort abdominal in urma consumului.

Program PRO GOLD

 • Sâmbătă
 • 09:15 Blestemul meu iubit
  45 min
  10:00 Razboiul sexelor
  75 min
  11:15 Lectii de viata
  135 min
  13:30 Secrete in familie
  90 min
  15:00 Intr-o alta viata
  90 min
  16:30 Blestemul meu iubit
  60 min
  17:30 News Radio
  60 min
  18:30 Numai iubirea
  60 min
  19:30 Intr-o alta viata
  60 min
  20:30 Blestemul meu iubit
  60 min
  21:30 Numai iubirea
  60 min
  22:30 Intr-o alta viata
  60 min
  23:30 Secrete in familie
  60 min
  00:30 Razboiul sexelor
  60 min
  01:30 Blestemul meu iubit
  60 min
  02:30 Numai iubirea
  60 min
  03:30 Razboiul sexelor
  60 min
  04:30 News Radio
  51 min

Stiri