(P) Amenajări interioare pe care ar trebui să le faci în 2020

Atunci când discutăm despre amenajări interioare și tendințe în design interior, fiecare an aduce schimbări notabile, de care putem să ținem cont. În timp ce anul 2019 a pus accent pe minimalism și confort, specialiștii afirmă că în 2020, aceste principii continua într-un mod mai bine definit. 

(P) Amenajări interioare pe care ar trebui să le faci în 2020

Astfel, indiferent dacă vrei să cumperi un pat nou în dormitor sau plănuiești să schimbi texturile din locuință, poți ține cont de sugestiile noastre, prezentate în articolul de mai jos!

Obiectele de mobilier

În 2020, mobilierul se poate baza pe contrastul puternic dintre alb și negru, care îți va scoate locuința din anonimat. Pentru a obține acest efect, combina canapelele și scaunele negre cu perne albe, în combinație cu țesături și modele care se completează cu aceste nonculori. În 2020, specialiștii în design interior propun și folosirea catifelei, o țesătură care îți transformă locuința într-un cămin sofisticat și primitor.

Paleta de culori

Referitor la paleta cromatică pe care o poți folosi în 2020, culorile de bază ocupă un rol major în recomandările specialiștilor în amenajări interioare. În acest sens, paleta de culori trebuie să vină în completarea principiilor de baza ale designului interior. Vorbim despre nuanțele pământii și lemnoase, la care se adaugă nuanțele de verde și nuanțele pastel, care să influențeze lumina naturală. 

În funcție de stilul preferat de amenajare, nuanțele de accent vor oferi locuinței tale eleganță sau dinamism. Pentru interioarele elegante, negrul și tonurile de gri se vor potrivi de minune în 2020, adăugând un plus de rafinament.

Materialele folosite

În 2020, revin în atenția noastră materialele naturale, precum lemnul sau piatra naturală în nuanțe de gri sau bej. Designerii de interior se întorc la natură atât prin materialele folosite, cât și prin decorațiunile care recreează mediul natural. 

Astfel, amenajările interioare pot conține flori verzi sau fântâni, acolo unde spațiul permite. Poți folosi plante de interior pentru spații luminoase sau panouri cu mușchi și licheni, care au devenit un trend în materie de amenajări interioare. Acestea pot fi folosite în orice încăpere, sub formă de tablouri sau pentru un perete întreg.

Texturile

Principiile de bază în amenajările interioare din 2020 includ și suprafețele texturate, indiferent dacă vorbim despre pereții cu tapet, despre lemnul neșlefuit sau despre textilele prețioase și plăcute la atingere. În privința texturilor pe care le poți alege pentru locuință, cuvintele de baza sunt și de aceasta data - întoarcerea la natură. 

Covoarele din împletituri și țesături naturale sunt din nou în trend, fiind ușor de integrat în orice cameră din locuință. La fel de potrivite sunt și covoarele pufoase, mai greu de întreținut decât cele din împletituri.

Dacă vrei să cumperi covoare pufoase pentru casă, trebuie să te ocupi de curățarea lor profesională de cel puțin doua ori pe an, pentru a le menține aspectul plăcut.

Lumină naturală

2020 aduce în prim plan întoarcerea la natura și folosirea surselor de lumina naturala de fiecare data când este posibil. Lumina naturala reprezintă unul dintre punctele cheie în amenajările interioare; cu ajutorul acesteia iți poți manifesta atât creativitatea, cât și buna dispoziție.

Optează pentru perdele și draperii în mai multe straturi și în aceeași culoare, având posibilitatea de a gestiona cantitatea de lumina care iți intra în casa, după bunul plac.

Decorul pereților

Pentru decorul pereților din locuință, tapetul va fi o soluție potrivită pentru anul 2020. Este indicat ca tapetul să conțină motive ce evocă natura, precum palmierii sau pădurile, care vor influența designul oricărei încăperi.

Mai mult, natura se face remarcată atât în decorul pereților, cât și în modelele de perne, prosoape, lenjerii sau cuverturi. O altă opțiune pentru decorarea pereților este folosirea picturilor, a imaginilor și a fotografiilor, pe care le poți agăța astfel încât să nu aglomerezi pereții.

Dacă ai în plan amenajarea casei în 2020, tine cont de sugestiile noastre și te vei bucura de o locuință modernă și confortabilă, cu aspect plăcut.

Program PRO GOLD

 • Luni
 • 08:45 Razboiul sexelor
  75 min
  10:00 Vorbeste lumea
  180 min
  13:00 E scris in stele
  105 min
  14:45 Intr-o alta viata
  90 min
  16:15 Blestemul meu iubit
  75 min
  17:30 Un barbat bun la toate
  60 min
  18:30 Numai iubirea
  60 min
  19:30 Intr-o alta viata
  60 min
  20:30 Blestemul meu iubit
  60 min
  21:30 Numai iubirea
  75 min
  22:45 Intr-o alta viata
  60 min
  23:45 E scris in stele
  60 min
  00:45 Razboiul sexelor
  60 min
  01:45 Blestemul meu iubit
  45 min
  02:30 Numai iubirea
  90 min
  04:00 Razboiul sexelor
  60 min
  05:00 Un barbat bun la toate
  60 min
  06:00 Renegata
  75 min

Stiri