(P) Cele mai inedite combinații de arome din bucătăria internațională

Este cunoscut faptul că unele combinații de arome funcționează foarte bine împreună, iar altele pur și simplu nu se potrivesc deloc. Lucrul amuzant este că deși unele dintre combinațiile de arome prezentate în continuare chiar nu par a funcționa împreună, ele ajung totuși să fuzioneze foarte bine.

(P) Cele mai inedite combinații de arome din bucătăria internațională

În cele ce urmează aflați despre unele dintre cele mai inedite combinații de arome din bucătăria internațională.

Unt de arahide și ciocolată

Această combinație de aromă se găsește în tot felul de alimente. Cupele lui Reese ar putea fi exemplul clasic de unt de arahide și ciocolată. Natura bogată în grăsimi a ambelor ingrediente este unul dintre motivele pentru care cele două arome se completează atât de bine. 

Caramel sărat

Sarea și caramelul nu par să funcționeze, dar chiar se întâmplă să fie gustoase împreună. Cei mai mulți oameni preferă caramelul sărat în locul caramelului obișnuit, deoarece gustul sării face caramelul să pară mai puțin dulce. De cele mai multe ori ciocolata este un al treilea ingredient, pentru că vine perfect în completarea celorlalte două arome.

Zmeură și ciocolată

Zmeura și ciocolata sunt o altă combinație care funcționează excelent, datorită contrastului de arome. Ciocolata tinde să fie dulce și netedă, în timp ce zmeura este, de asemenea, dulce, dar aduce și consistența unei tarte. Aciditatea zmeurei este cea care se completează bine cu ciocolata și conferă acestei combinații un plus de aromă și savoare.

Rom și Cola 

Există o mulțime de combinații clasice de arome în alcool, dar romul și cola reprezintă un amestec cu adevărat inedit. Combinația de arome induce un gust de unt, cu un pic de arsură. Aceste două ingrediente funcționează bine împreună și realizează o băutură mult mai interesantă decât simpla cola.

Ciocolată și mentă

Combinația de ciocolată și mentă funcționează bine atât cu lapte, cât și cu ciocolată neagră, iar ambele combinații sunt destul de frecvente. Există o complementaritate între dulceața din ciocolată și prospețimea de la mentă, de aceea această combinație este foarte reușită. 

Ciocolata și menta reprezintă de asemenea, și o modalitate excelentă de-a încheia o masă, pentru că revigorează și totodată satisface pofta de dulce.

Somon și cremă de brânză

Somonul și crema de brânză sunt deosebit de atrăgătoare ca opțiune sărată și de cele mai multe ori se consumă pe covrigi sau mini covrigi. Poți folosi somon  crud, dar și somon afumat. Este o combinație care se regăsește în mai toate meniurile restaurantelor din marile orașe, sau poate fi comandată ușor și la domiciliu. Comandă de mâncare în Târgu Mureș cu ajutorul aplicației FoodPanda și te vei bucura de prospețimea acestor delicatese.

Lime și nucă de cocos

Combinația de nucă de cocos și lime este folosită de cele mai multe ori cu apă de nucă de cocos și, de asemenea, cu unele băuturi alcoolice, inclusiv pina colada și margaritas. Gusturile celor două ingrediente se îmbină armonios, iar nuca de cocos acționează pentru a tempera o parte din aciditatea lime-ului. Acesta este un alt exemplu de arome care pur și simplu fac un duet reușit, își creează reciproc un gust foarte bun.

Ciocolată și vin

Ciocolata și vinul sunt cu siguranță o combinație romantică de arome, dar reprezintă și un exemplu în care contrastele se atrag reciproc și irezistibil. Vinul tinde să fie destul acid și puțin sec, în timp ce bomboanele de ciocolată sunt întotdeauna cremoase și dulci.

Mango cu sos picant

Încearcă acest mix la sarmale, mâncăruri, înghețată sau chiar în combinație cu pudră de chili pe mango crud.

Aromele dulci și reci de mango contrastează cu condimentele calde ale ardeiului iute. Interesant este că poți ajusta echilibrul gustului pentru a fi mai dulce sau mai picant, în funcție de preferință.

Încearcă aceste combinații inedite și curajul îți va fi răsplătit, căci te vei bucura de arome plăcute și senzații puternice!

Stiri

Modifică setările cookies