(P) Cum alegi o dubiță de transport

Investiția într-o autoutilitară este o idee bună de a pune bazele unui start-up sau de a dezvolta o afacere deja existentă.

(P) Cum alegi o dubiță de transport

Dacă de randamentul acesteia depinde o parte importantă a afacerii tale, alegerea modelului potrivit capătă o importanță superioară.

Pentru a aduce profit, o mașină de transport trebuie să fie funcțională, eficientă și adaptată specificului activității pe care o desfășori. În cele ce urmează îți prezentăm câteva sfaturi cu privire la achiziția unei dubițe de transport.

Alege în funcție de buget

Principalul criteriu al acestei investiții este bugetul pe care îl poți aloca. Pornind de la această sumă vei ști dacă trebuie să te adresezi unui producător sau dealer de mașini noi pentru o ofertă personalizată sau dacă să începi cu o utilitară rulată.

În ambele situații, se pune problema resurselor financiare; ai la dispoziție toată suma pentru achitarea integrală a mașinii, sau apelezi la o formulă de creditare? Spre exemplu, pentru noul Ford Transit Custom poți obține finanțare direct de la dealer prin formule de leasing financiar sau operațional pentru persoane juridice sau credit pentru persoane fizice.

Ce volum transporți?

Funcția principală a unei autoutilitare este de a transporta mărfuri și unelte, de aceea sunt realizate din materiale ce produc un spațiu interior consolidat pentru depozitarea în siguranță.

Capacitatea de încărcare este unul dintre cele mai importante aspecte de luat în calcul atunci când cauți un astfel de vehicul. Dacă activitatea ta constă în transportarea frecventă a unui volum asemănător de marfă, vei alege mașina potrivită pentru acest tip de nevoie.

Dacă în schimb serviciile pe care le oferi sunt de transport mărfuri, trebuie să alegi o mașină care se încadrează în parametrii de tonaj ce fac obiectul afacerii tale.

Clienții care contractează astfel de servicii caută autoutilitare în funcție de sarcina utilă transportabilă și spațiul disponibil, așadar asigură-te că le pui la dispoziție vehicului pregătit.

Atenție la volumul încărcat: o încărcătură prea grea suprasolicită mașina și te expune unor amenzi usturătoare, în timp ce o marfă prea mică transportată cu un camion de mari dimensiuni reprezintă cheltuieli inutile.

Ce tip de autoutilitară alegi

Principalul motiv pentru care autoutilitarele sunt atât de prezente pe străzi și în oferta producătorilor de mașini este posibilitatea de a fi conduse cu permis de categoria B.

Camionetele, furgonetele și camioanele pick-up din această clasă au condiții mult mai lejere în ceea ce privește transportul, timpii de odihnă și alte restricții. În funcție de specificul activității pe care o desfășori ai posibilitatea să personalizezi bena pentru a-ți ușura încărcarea, depozitarea în timpul transportului și descărcarea mărfurilor.

Aceste servicii sunt oferite de unii producători dacă achiziționezi un vehicul echipat pe comandă sau de firme specializate.

Dispozitivele de ancorare, elementele de siguranță, lifturile robotizate de încărcare-descărcare sunt câteva îmbunătățiri pe care le poți aduce unei autoutilitare de serie.

Specificul zonei în care vei face cele mai multe drumuri sau livrări te poate orienta pentru alegerea unei caroserii potrivite.

Dacă activitatea implică încărcări și descărcări ușoare, dar frecvente, o benă cu uși laterale glisante de ambele părți este alegerea optimă. Dacă circuli pe străduțe înguste sau prin locuri cu restricții de înălțime, trebuie să achiziționezi un vehicul care se încadrează în parametrii impuși.

Fie că dorești să achiziționezi prima autoutilitară, să înlocuiești un vehicul sau să-ți extinzi flota, investiția în afacerea ta trebuie făcută inteligent.

Stabilește un buget și un model care se pliază cel mai bine specificului activității tale și negociază până ajungi la varianta optimă. Informează-te cu privire la cheltuielile curente de întreținere pentru fiecare caroserie și motorizare în parte și alege autoutilitara care te poate ajuta să-ți întreții și dezvolți afacerea personală.

Stiri

Modifică setările cookies