(P) Cum se aplică oja semipermanentă pentru cele mai bune rezultate?

Pentru a avea unghiile îngrijite şi o manichiură impecabilă pentru o perioadă îndelungată, poţi folosi oja semipermanentă.

(P) Cum se aplică oja semipermanentă pentru cele mai bune rezultate?

Aceasta, dacă este corespunzător aplicată, poate dura până la trei săptămâni, conferind unghiilor rezistenţă şi protejându-le de rupere sau exfoliere.

Odată ce ai achiziţionat materialele necesare, printre care şi o lampă cu LED sau UV cu care să usuci şi să fixezi stratul de ojă, poţi începe să îţi faci singură manichiura, acasă.

Iată cum ar trebui să procedezi pentru a obţine cele mai bune rezultate!

Pregătirea unghiilor

Întotdeauna, înainte de a începe să colorezi unghiile, este necesară pregătirea acestora. Începe prin a ţine mâinile timp de cinci minute într-un castron cu apă caldă şi săpun, pentru înmuiere. Taie unghiile pentru a le da o formă frumoasă şi îndepărtează cuticulele. Pentru a creşte gradul de aderenţă a ojei, şlefuieşte suprafaţa unghiilor cu o pilă adecvată.

Aplicarea şi uscarea ojei

După ce ai pregătit unghiile, poţi aplica oja semipermanenta. Vei avea nevoie de 3 produse diferite:

l Baza - aceasta trebuie să adere cât mai bine pe suprafaţa unghiei;

l Lacul colorat;

l Stratul de finisaj superior - care trebuie să fie cât mai moale, lucios sau mat. Este stratul care protejează unghia şi, totodată, îi conferă rigiditate si rezistenţă.

Începe prin a aplica stratul de bază şi ţine unghiile sub lampa pentru uscare. Aplică apoi stratul necesar pentru a obţine culoarea dorită şi usucă unghiile timp de două minute sub lampă. Dacă vrei să obţii o culoare mai intensă, aplica un al doilea strat de culoare şi usucă din nou unghiile sub lampă.

În final, aplică stratul superior şi usucă unghiile.

Grund sau gel UV 3 în 1

Pentru a fixa mai bine oja semipermanentă şi a obţine o manichiură mai rezistentă, înaintea aplicării stratului de bază poţi folosi un grund special.

De asemenea, poţi folosi gelul UV 3 în 1 care înlocuieşte necesitatea aplicării stratului de bază, dar şi a celui superior.

Uscarea unghiilor

Timpul necesar pentru uscarea unghiilor este condiţionat de puterea lămpii şi de tipul acesteia. Lampa de uscare pentru oja semipermanentă poate fi LED sau UV. Cea LED este mai rapidă, iar uscarea unghiilor poate dura între 30 şi 60 de secunde pentru fiecare strat. Dacă vei folosi lampa UV, uscarea durează două minute.

Lampa cu LED este mai scumpă decât cea UV şi poate usca doar un anumit tip de ojă, dar oferă avantajul unui consum redus şi are necesităţi de întreţinere minime. Lampa UV usucă toate tipurile de ojă.

Curăţarea stratului superior şi hidratarea cuticulelor

După aplicarea şi uscarea stratului de ojă semipermanentă superior urmează curăţarea suprafeţei unghiei cu un alcool special care elimină excesul de produs şi folosirea unui ulei nutritiv pentru hidratarea cuticulelor.

Manichiura semi, dacă este corespunzător realizată, poate dura până la trei săptămâni, sau, mai exact, până începe să devină vizibilă unghia nou crescută.

Acum că ai aflat care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi, mai rămâne să achiziţionezi materialele necesare şi să începi să îţi faci singură manichiura, acasă, ca o profesionistă

Stiri

Modifică setările cookies