(P) Orele de educație fizică - beneficii și echipament necesar

Pentru că juniorii sunt plini de energie, orele de educație fizică de la școală sau de la grădiniță reprezintă o modalitate excelentă de a o consuma.

(P) Orele de educație fizică - beneficii și echipament necesar

În afară de mișcarea pe care o fac în parc, un copil trebuie să participe și la orele de educație fizică, unde va înțelege cum să își coordoneze mișcările sau cum să se joace în echipă. Descoperă, în articolul de mai jos, beneficiile aduse de orele de educație fizică și cum trebuie să fie echipați cei mici, pentru un confort optim!

Beneficiile orelor de educație fizică pentru copii

În afară de faptul că puștii vor avea o viață sănătoasă, dacă practică sportul prin orele de educație fizică, există și alte beneficii:

 • Își consumă energia. Nu există mod mai frumos pentru cei mici de a-și consuma energia debordantă decât prin joacă.
 • Se concentrează mai bine. Atunci când cei mici sunt implicați în activități fizice solicitante și care necesită atenție sporită, și-o vor canaliza pe toată pentru a-și duce sarcina la bun sfârșit.
 • Îi ajută să evite sedentarismul. Principala problemă a copiilor de pretutindeni este că petrec prea mult timp pe calculator. Cu ajutorul orelor de educație fizice, micuții se bucură de cât mai multă mișcare în aer liber.
 • Învață să fie punctuali și să respecte indicațiile profesorului de sport.
 • Le setează noi obiective și îi învață să fie independenți.
 • Plăcerea și distracția sunt garantate!
 • Îi disciplinează și îi învață respectul, cu ajutorul regulilor și instrucțiunilor pe care le primesc.
 • Le oferă o bază ideală pentru a continua practicarea unui sport, oricare ar fi acela.
 • Îi învață să fie sociabili și să învețe să lucreze într-o echipă.
Echipamentul potrivit pentru orele de educație fizică

Pentru a se mișca în voie, prichindeii au nevoie de echipament sportiv potrivit în cadrul orelor de educație fizică. Iată ce ar trebui să conțină acesta:

 • Îmbrăcăminte sport. Treningul reprezintă varianta ideală, indiferent de anotimp. La fel de potrivite sunt și pantalonii scurți și tricoul din bumbac, pentru sezonul cald. Pentru că, la orele de sport, copiii vor transpira abundent, au nevoie de haine din materiale de calitate, care să le ofere tot confortul.
 • Încălțăminte sport. Copiii nu vor fi lăsați să intre în sala de sport cu încălțămintea obișnuită, pentru că aduc praful de afară plus că riscă să strice parchetul. Și nici nu se vor simți comod să alerge în ghete sau în pantofi. De aceea, au nevoie de pantofi sport de copii, în care să se simtă bine când execută mișcările indicate de profesorul de educație fizică. Atunci când alegi perechea de pantofi sport, optează pentru un model care să-i placă micuțului, fie că au șiret sau scai. Important este să fie aleși în mărimea corectă, pentru a împiedica apariția rănilor sau a accidentărilor.
 • În cadrul orelor de educație fizică, nu au ce căuta accesoriile, precum lănțișoarele sau inelele. Hainele și încălțămintea cu paiete sau ținte sunt la fel de periculoase, pentru că juniorii se pot răni sau își pot deranja colegii, în timpul jocului.

Orele de educație fizică aduc numeroase avantaje pentru copii, pornind de la menținerea unei vieți sănătoase, până la distracția de care beneficiază în orice moment. În plus, sportul le oferă copiilor șansa de a-și consuma energia și de a învăța disciplina și respectul. Toate acestea le sunt oferite micuților într-un cadru plăcut, astfel încât să învețe prin joacă.

Program PRO GOLD

 • Miercuri

Stiri

Modifică setările cookies