(P) Repatrierea decedaților, un serviciu obișnuit la bordul anumitor avioane

De obicei, atunci când călătoriți cu avionul, scopul dumneavoastră este unul pozitiv sau proactiv, fie că ne referim la un concediu, vizitarea unor prieteni / rude sau o călătorie în interes de serviciu / de business. Prin urmare, nu vă putem condamna dacă, atunci când vă aflați în aeroport sau în aeronavă, nu vă gândiți și la situații mai puțin plăcute. 

(P) Repatrierea decedaților, un serviciu obișnuit la bordul anumitor avioane

Spre exemplu, unii călători se pot îndrepta către un tratament medical sau o operație dificilă, în timp ce alții poate merg la o înmormântare. Deși poate părea un subiect macabru, trebuie să știți că moartea face parte din viață, fiind la fel de naturală ca orice alt eveniment și, așa cum se spune, singura certitudine pe acest pământ.

O situație la fel de normală, însă care de obicei este ținută departe de ochii curioșilor, este cea a serviciilor de repatriere decedați. Cu alte cuvinte, ne referim la românii care și-au dat obștescul sfârșit pe alte meleaguri decât cele natale și care, la intervenția familiei sau a prietenilor, sunt aduși înapoi în țară pentru a fi înmormântați. 

Firmele respectabile de pompe funebre din România, precum Casa Bucur, al cărei site este funerarii-bucuresti.ro, oferă și astfel de servicii de repatriere decedați. Pentru a duce la îndeplinire această misiune dificlă, firma respectivă colaborează cu omologii din țara în care s-a produs decesul, iar aceștia se ocupă de îmbarcarea sicriului în avion.

Concret, repatrierea decedaților are loc după următorul "desfășurător":

- rudele sau prietenii din țară sunt anunțați de tragicul eveniment produs în străinătate;

- aceștia contactează firma de repatriere decedați, indiferent de ora din zi și din noapte (Casa Bucur are program non-stop, așa cum ar trebui să procedeze și celelalte firme de servicii funerare, întrucât moartea poate "lovi" oricând);

- firma de pompe funebre contactează omologii din țara respectivă, care se ocupă de îmbarcarea sicriului cu trupul neînsuflețit la bordul unui avion cu destinația România (cel mai probabil, Aeroportul Internațional Henri Coandă din București);

- între timp, Casa Bucur realizează toată documentația necesară pentru ca transportul special să poată intra legal în țară;

- repatrierea decedaților nu se încheie odată cu preluarea sicriului din zona cargo a aeroportului; trupul neînsuflețit este transportat apoi la capelă și la cimitir, la bordul unui autoturism dotat cu toate cele necesare, respectând normele de igienă impuse la nivelul Uniunii Europene;

- de asemenea, pe lângă repatrierea decedaților, Casa Bucur pune la dispoziția familiilor greu încercate produse funerare specifice: sicrie și capace frigorifice, pachete cu alimente pentru pomană și parastas, coroane și jerbe, dar și monumente funerare; în plus, firma oferă informații despre Legea funerară, ajutorul de înmormântare / deces, documentația preliminară necesară înhumării, plata pensiei neîncasate a pensionarului decedat, despăgubirile în caz de deces prin accident de muncă etc.

În concluzie, dacă observați un astfel de "transport special" atunci când vă urcați la bordul aeronavei care urmează să vă ducă sau să vă aducă dintr-un concediu, vizită în străinătate sau deplasare în interes de serviciu, nu vă impacientați. 

Dacă sunteți mai sensibil, încercați să vă gândiți la altceva, însă nu uitați că moartea face parte din viață și este un proces prin care, odată și odată, toată lumea trebuie să treacă.

Program PRO GOLD

 • Luni
 • 09:15 Blestemul meu iubit
  45 min
  10:00 Secretul Anielei
  60 min
  11:00 Vorbeste lumea
  165 min
  13:45 Ma declar vinovata
  90 min
  15:15 Intr-o alta viata
  75 min
  16:30 Blestemul meu iubit
  75 min
  17:45 Ma declar vinovata
  45 min
  18:30 Numai iubirea
  75 min
  19:45 Intr-o alta viata
  45 min
  20:30 Blestemul meu iubit
  60 min
  21:30 Numai iubirea
  60 min
  22:30 Intr-o alta viata
  60 min
  23:30 Ma declar vinovata
  60 min
  00:30 Secretul Anielei
  60 min
  01:30 Blestemul meu iubit
  60 min
  02:30 Numai iubirea
  60 min
  03:30 Secretul Anielei
  45 min

Stiri